elmon, moussaka Elmon moussaka ohje salty

Elmon moussaka

Leikkaa munakoiso pitkittäin vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele leikkuupinnoille suolaa ja jätä tekeytymään noin puolen tunnin ajaksi. Suola imee munakoisosta nestettä ja parantaa makua. Huuhtele sitten munakoisoviipaleet juoksevan veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Paista viipaleet molemmin puolin kauniin värisiksi oliiviöljyssä. 

Ruskista jauheliha, lisää pieneksi paloitellut sipulit. Jatka ruskistamista kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää mausteet () ja tomaattimurska, jätä hautumaan juustokastikkeen valmistamisen ajaksi. 

Kuumenna kerma kiehuvaksi ja keitä kokoon jonkin aikaa, kunnes kerma jonkin verran sakenee. Lisää juustoraasteet ja kananmuna, mausta suolalla. 

Kokoa moussaka uunivuokaan: alimmaiseksi munakoisoviipaleita, sitten jauhelihakastike, jälleen munakoisoa, ja päällimmäiseksi juustokastike. Paista n. 200 asteessa vajaa tunti. 

Munakoison tilalla voi käyttää myös kesäkurpitsaa. Pekonikuutiot, paprika ja puna- tai valkoviini tuovat lisää makua lihakastikkeeseen, mutta hyvää on ilmankin.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 138 kcal / 100 g
Energia 578 kJ / 100 g
Proteiini 7,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,3 g / 100 g
Rasva 10,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %