Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit paistokasarissa rasvassa. Lisää joukkoon riisi ja kuullota kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää viini ja anna viinin imeytyä riisiin.
2
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon annosfondi. Lisää kasvislientä hieman kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta kun edellinen vesi on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Aikaa kuluu noin 25 minuuttia. Risoton kuuluu jäädä löysäksi ja meheväksi.
3
Kuori avokadot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Murskaa osa avokadoista haarukalla. Mausta avokado suolalla ja pippurilla. Lisää avokado ja parmesaani risoton joukkoon. Älä enää kuumenna risottoa, sillä avokadon maku muuttuu lämmitettäessä. Ripottele avokadorisoton pinnalle tuoretta basilikaa. Tarjoa risotto heti.