muikut, välimeren Muikut välimeren ohje salty

Muikut välimeren

  1. Huuhtele pelatut kalat hyvin. 
  2. Valuta lävikössä, suolaa reilusti/maun mukaan.
  3. Lado limittäin mieluiten pyöreään vuokaan pyrstöt keskustaan päin. 

  4. Ripottele päälle pippuri, oregano, valkosipuli, persilja, hienonnettu paprika ja sipuli. Käytä kevätsipulia mieluiten.

  5. Asettele päälle sitruunaviipaleita ja valuta päälle oliiviöljy.

  6. Kypsennä 200 asteessa uunissa noin 45 minuuttia. Vilkaise välillä, tarvittaessa sipaise vedellä tai öljyllä. Tarjoa perunoiden ja/ tai salaatin kanssa. Ouzon kanssa hyvä meze.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 93 kcal / 100 g
Energia 388 kJ / 100 g
Proteiini 10,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,2 g / 100 g
Rasva 4,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,6 g / 100 g
Suola 1,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %