kantarellirisotto Kantarellirisotto ohje salty

Kantarellirisotto

• 1 litra tuoreita kantarelleja 

• 2 rkl voita 

• 1 sipuli 

• 1 valkosipulinkynsi 

• ½ dl Pirkka oliiviöljyä 

• 1 litra vettä 

• 2 Pirkka kasvisliemikuutiota 

• 3 dl Pirkka risottoriisiä 

• 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna 

• mustapippuria 

• suolaa 

• tuoretta lehtipersiljaa

Pilko sienet sopiviksi suupaloiksi. Sulata voi paistinpannussa ja paista sieniä hetki voissa.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisliemikuutiot veteen.

Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppua öljyssä toisessa kattilassa. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä hetki.

Lisää kattilaan kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu noin 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi myös paistetut sienet. Mausta risotto parmesaanijuustoraasteella ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa myös suolaa. Viimeistele risotto tuoreella lehtipersiljalla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 107 kcal / 100 g
Energia 448 kJ / 100 g
Proteiini 2,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 11,3 g / 100 g
Rasva 5,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,6 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %