savulohi, juustosalaatti, , valio, Savulohi-juustosalaatti (Valio) ohje salty

Savulohi-juustosalaatti (Valio)

Laita 3 munaa kiehumaan kastiketta ja salaatin koristelua varten.

Perkaa ja paloittele savukala. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi tai tangoiksi.

Huuhtele ja kuivaa kevätsipuli ja jääsalaatti. Hienonna kevätsipuli. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi.

Laita kaikki salaatin ainekset kerroksittain laakealle vadille.

Yhdistä kastikeainekset (creme fraiche, omenamehu, 2 kananmunaa, 2 rkl kapriksia, sitruunapippuri, sitruunamehu ja sokeri) kannumaisessa astiassa. Hienonna hetki sauvasekoittimella. 

Kaada kastike salaatille juuri ennen tarjoilua. Ripota pinnalle kapriksia. Koristele vati lohkoiksi leikatulla yhdellä munalla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 172 kcal / 100 g
Energia 724 kJ / 100 g
Proteiini 11 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,4 g / 100 g
Rasva 12,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,8 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %