Säädä uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita hyvin. Levitä kikherneet leivinpaperille pellille. Paahda uunissa 15–20 minuuttia välillä sekoitellen.
1/2 tlkurkumaa
1/2 tl korianteria
1/2 tl suolaa
1/2 tl chilijauhetta
2 rkl rypsiöljyä
2 kpl purkkia (à 400/280g) kikherneitä
1 tl juustokuminaa
1/2 tl paprikajauhetta
2Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa ahkerasti sekoitellen. Valuta maissit ja lisää ne, vesi, liemikuutio, tomaattimurska, suola ja pippuri. Säästä noin 2–3 rkl kikherneitä koristeluun ja lisää loput keittoon. Anna kiehua muutama minuutti.
2 kplsipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl purkkia (300/285 g) maissia
2 tl rypsiöljyä
5 dl vettä
500 g (1 prk) tomaattimurskaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl (1 prk) soija- tai kauravalmistetta (”kermaa”)
1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton)
3Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Ota halutessasi 2 rkl kasvipohjaista ”kermaa” sivuun koristelua varten ja lisää loppu keittoon. Sekoita ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
4Jaa keitto lautasille ja pyöräytä lopusta kasvikermasta lusikalla kiehkurat keiton pinnalle. Viimeistele paahdetuilla kikherneillä, persiljalla ja chilihiutaleilla.
persiljaa
paahdettuja kikherneitä
chilihiutaleita