risotto, , mehevä, sieni Risotto, Mehevä sieni ohje salty

Risotto, Mehevä sieni

  1. Sulata ja kuutioi sienet. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna vesi ja liuota siihen liemikuutio.
  2. Kuumenna rasva pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja sienet ja kuullota hetken. Lisää riisi ja timjami ja kääntele hetken. Lisää 2 dl lientä ja sitruuna mehu, anna kiehahtaa ja hauduta samalla sekoittaen, kunnes neste imeytyy riiseihin.
  3. Jatka valmistusta lisäämällä aina 1 dl lientä kerrallaan. Kypsennä risottoa, kunnes se on kypsää ja pehmeää, noin 20 minuuttia.
  4. Lisää parmesaaniraaste risottoon aivan lopuksi ja kuumenna vielä hetken.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 112 kcal / 100 g
Energia 474 kJ / 100 g
Proteiini 3,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 18,4 g / 100 g
Rasva 2,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,1 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %