jauheliha, linssikeitto Jauheliha-linssikeitto ohje salty

Jauheliha-linssikeitto

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Pese ja kuori juurekset ja leikkaa ne haluamasi kokoisiksi kuutioiksi/suikaleiksi/paloiksi  ja jätä ne kylmään veteen odottamaan. Huuhtele ja valuta linssit.

  3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja mausta (1 tl suolaa ja ripaus  mustapippuria myllystä)

  4. Kuullota kattilassa sipuli ja valkosipuli.  Lisää juurekset ja kuullota vielä n. 5 min.

  5. Sekoita joukkoon kiehautettu vesi ja loput suolasta. Keitä juureksia n. 10 min. ja lisää sitten valutetut linssit. Keitä vielä n. 10 min.,kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  6. Sekoita joukkoon jauheliha ja tomaattimurska. Anna kiehahtaa. Lisää lopuksi valkoviinietikka. (Lisää tarvittaessa vettä). Tarkista maku.  Lisää pinnalle runsaasti persiljasilppua.

    Lisää tarjolle laitettaessa halutessasi annokseen kreikkalaista jogurttia. ( Ei sisälly annoksen ravintoarvoihin.)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 60 kcal / 100 g
Energia 249 kJ / 100 g
Proteiini 4,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,6 g / 100 g
Rasva 2,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %