carbonara, pasta Carbonara pasta ohje salty

Carbonara pasta

  1. paista pekonit isossa paistinpannussa

  2.   Poista pekonit ja aseta se talouspaperilla peitetylle lautaselle lepäämään. Säästä sulatettu pekoni-rasva pannulle myöhempää keittämistä varten.

  3.    Kiehauta isossa kattilassa vesi ja lisää ½ ruokalusikallista suolaa. Lisää sitten spagetti kattilaan ja keitä 13 minuuttia tai seuraa pakkauksen ohjeita.

  4.   Erottele 3 munankeltuaista ja laita keltuaiset pieneen kulhoon. Riko sitten kokonainen muna, valkuaiset mukaan lukien, kulhoon, jossa on munankeltuaiset. Vatkaa munat keskenään tasaiseksi vatkaten ja lisää vasta rouhittua mustapippuria ja sekoita uudelleen.

  5.   Lisää pecorino romano -juusto vähitellen munien joukkoon. Sekoita ja jatka pecorinon lisäämistä, kunnes saat kauniin paksun kerman.

  6.  Laita pannu takaisin keskilämmölle pekoni-öljyn kanssa. Lisää pasta pihdeillä pannulle ja sekoita.

  7.  Kaavi muki täynnä pastavettä ja lisää heti pastan joukkoon ja sekoita.

  8.  Aseta kattila, jossa pastavesi on vielä sisällä, liedelle ja aseta pannu kattilan päälle. Höyry antaa lämpöä pastan keittämisen jatkamiseen.

  9.  Lisää hieman pastavettä, kourallinen rapeaa pekonia sekä pecorino romanoa ja munakermaa. Sekoita kaikki ja lisää pastavettä, jotta kastike paksuuntuu.

  10.  Jatka pastaveden lisäämistä hitaasti, kunnes voit heittää pastan pannulle.

1 1.  Levitä carbonara ja päälle pecorinojuusto ja pannulta jäänyt kastike. Koristele jäljellä olevalla pekonilla, jota et lisännyt kastikkeeseen, ja runsaalla määrällä tuoretta murskattua pippuria.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 290 kcal / 100 g
Energia 1217 kJ / 100 g
Proteiini 13,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 22,1 g / 100 g
Rasva 16,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %