mansikkakermakakku Mansikkakermakakku ohje sweet

Mansikkakermakakku

Mittaa saman verran kolmeen lasiin kananmunaa, sokeria ja jauhoja. Vaahdota sokeri munat, lisää pikkuhiljaa vaahtoon jauhot joihin on lisätty leivin jauhe. Laita seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40min Kun kakkupohja on jäähtynyt halkaise se kolmeen osaan. Käytä kostutukseen ananasmurskan mehua.

Vatkaa vispikermaa 2dl. Lisää siihen rkl vaniljasokeria. Kun kermavaahto on valmis sotke siihen mukaan puoli purkkia vanilja skyrriä. 

Laita alimmaiseen kerrokseen mansikoita viipaleina ja puolet kermarahka seoksesta. Keskikerrokseen ananasmurska ja loput kermarahkaseoksesta. Kostuta kansi lopuilla ananasmehull. Anna olla jääkaapissa suojattuna kevyen painon alla yön yli jotta kakku kostuu ja tiivistyy.  

Tee seuraava päivänä kerma rahkaseos uudelleen lopuista kermoista ja rahkasta.

Laita kannenpäälle vielä sileää mansikkahilloa ennen kerman ja mansikoiden laittoa. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 195 kcal / 100 g
Energia 812 kJ / 100 g
Proteiini 4,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 21,4 g / 100 g
Rasva 9,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 14,6 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %