rapsrperikakku Rapsrperikakku ohje sweet

Rapsrperikakku

  1. Huuhdo ja paloittele raparperin varret n. 2 cm paloiksi.
  2. Riko kananmunat kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota vatkaimella niin että seos on vaalea muna-sokeri vaahto.

  3. Lisää sulatettu voi ja ranskankerma.

  4. Sekoita jauhoihin vaniljasokeri, leivinjauhe ja kardemumma. Kääntele jauhoseos taikinaan.

  5. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (myös piirakkavuoka käy). Kaada taikina vuokaan. Ripottele raparperit ja sokeri taikinan pinnalle.

  6. Paista kakku 175 astetta n. 40 min. Tarjoile esim. Vaniljakastikkeen kanssa 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 274 kcal / 100 g
Energia 1145 kJ / 100 g
Proteiini 4,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 44,4 g / 100 g
Rasva 8,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 31,6 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %