Ainekset:
2½ dl vehnäjauhoja tai kaurajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
250 g pehmeää raejuustoa (esim. Arla Keso)
Lisäksi: 1 kananmuna voiteluun, seesaminsiemeniä tai muita mausteita pinnalle
Valmistusohje:
Soseuta raejuusto tasaiseksi sauvasekoittimelle tai blenderissä
Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Tarvittaessa vaivaa käsin.
Muotoile taikina palloksi, jaa neljään osaan. Pyörittele pötköiksi (n. 20 cm) ja kiepauta rinkeleiksi. Nipistä liitoskohta kiinni.
Voitele bagelit kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä tai muita mausteita.
Paista 200 °C uunissa 25-30 minuuttia tai 180 °C airfryerissä noin 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Anna bageleiden jäähtyä n. 15min ennen leikkaamista
Täytä haluamillasi täytteissä esim. Tuorejuustolla, lohella/kinkulla ja kasviksilla.