raejuustobagelit Raejuustobagelit ohje salty

Raejuustobagelit

Ainekset 4 annosta

Ainekset:

  • 2½ dl vehnäjauhoja tai kaurajauhoja

  • 1½ tl leivinjauhetta  

  • ½ tl suolaa  

  • 250 g pehmeää raejuustoa (esim. Arla Keso)  

  • Lisäksi: 1 kananmuna voiteluun, seesaminsiemeniä tai muita mausteita pinnalle  

    Valmistusohje:

  1. Soseuta raejuusto tasaiseksi sauvasekoittimelle tai blenderissä 

  2. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola.

  3. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Tarvittaessa vaivaa käsin.

  4. Muotoile taikina palloksi, jaa neljään osaan. Pyörittele pötköiksi (n. 20 cm) ja kiepauta rinkeleiksi. Nipistä liitoskohta kiinni.

  5. Voitele bagelit kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä tai muita mausteita. 

  6. Paista 200 °C uunissa 25-30 minuuttia tai 180 °C airfryerissä noin 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

  7. Anna bageleiden jäähtyä n. 15min ennen leikkaamista

  8. Täytä haluamillasi täytteissä esim. Tuorejuustolla, lohella/kinkulla ja kasviksilla. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 174 kcal / 100 g
Energia 729 kJ / 100 g
Proteiini 13,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 20,6 g / 100 g
Rasva 3,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %