perinteinen, raparperi, mansikkapiirakka Perinteinen raparperi-mansikkapiirakka ohje sweet

Perinteinen raparperi-mansikkapiirakka

Valmistus

30 - 60 min

Vaihe 1 tehty1Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä jauhot, kardemumma ja leivinjauhe. Sekoita jauhot taikinaan.

Vaihe 2 tehty2Levitä taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Vaihe 3 tehty3Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa kuivat päät pois. Leikkaa raparperit puolen sentin paloiksi. Asettele puolet paloista pohjan päälle.

Vaihe 4 tehty4Sekoita kermaviili, sokeri, kaneli ja muna kulhossa. Kaada täyte vuokaan ja ripottele päälle loput raparperit.

Vaihe 5 tehty5Paista 200-asteisen uunin alatasolla 20–35 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 236 kcal / 100 g
Energia 990 kJ / 100 g
Proteiini 3,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 29,6 g / 100 g
Rasva 11,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 18,6 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %