sienirisotto Sienirisotto ohje salty

Sienirisotto

n. 4 dl puhdistettuja tatteja, suppilovahveroita tai mustia torvisieniä

1 salottisipuli

(muutama viipale pekonia)

1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

2 rkl öljyä

1 dl kuivaa valkoviiniä

5 dl risottoriisiä

noin 1 l kuumaa kasvislientä

mustapippuria, suolaa

50 g pehmeää voita

1,5 dl parmesaania raastettuna

Paloittele sienet sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. (Kuutioi pekoni). Kuullota niitä lehtipersiljan kanssa pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää sienet ja jatka paistamista muutama minuutti. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen haihtua lähes kokonaan. Lisää riisi ja paista sitä hetki.

Kaada pannulle kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan, koko ajan seosta sekoitellen. Lisää seuraava kauhallinen, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt.

Keitä seosta välillä sekoitellen ja lientä lisäillen. Risoton kypsyminen kestää noin 15–18 minuuttia.

Mausta lopuksi mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon voi ja puolet juustoraasteesta. Koristele lopulla juustoraasteella. Tarjoile heti.

Vinkki. Voit halutessasi lisätä risottoon hienonnettuja yrttejä, kuten ruohosipulia tai kirveliä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 123 kcal / 100 g
Energia 513 kJ / 100 g
Proteiini 2,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 16,6 g / 100 g
Rasva 4,4 g / 100 g
Alkoholi 0,4 g / 100 g
Sokeri 0,6 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %