pähkinä, sienilevite Pähkinä-sienilevite ohje salty

Pähkinä-sienilevite

Puhdista sienet. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna paistinpannu ja paista sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää öljy ja sipulit ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmeää.

Mittaa cashewpähkinät ja vesi kulhoon. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 3-4 minuuttia ja kaada vesi pois. Kaada pähkinät tehosekoittimen kannuun.

Lisää sienipaistos tehosekoittimeen. Lisää mausteet ja aja tasaiseksi tahnaksi. Kaavi tarvittaessa kannun reunoja välillä ja lisää öljyä, jos tahna tuntuu liian paksulta.

Anna levitteen tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin. Levite säilyy jääkaapissa vajaan viikon.

Huomioita reseptistä 

Voit käyttää levitteeseen myös muita metsäsieniä. Ainakin mustatorvisienet sopivat tähän hyvin!

En ole tehnyt tätä levitettä kuivatuista sienistä, joten en osaa sanoa, miten hyvin se toimii. Jos kokeilet, liota sienet ennen käyttöä ja valmista sitten muuten ohjeen mukaan. Kuivattujen sienien käytöstä löydät lisää ohjeita mm.  Martoilta .

Jos olet allerginen cashewpähkinöille, voit korvata ne auringonkukansiemenillä.

Pähkinöiden mikrottamisessa on se idea, että ne saadaan nopeasti pehmenemään ja näin soseutuvat hyvin levitteeseen. Vaihtoehtoisesti voit keittää pähkinöitä kattilassa muutaman minuutin ajan tai liottaa vedessä yön yli.

Sienet ja salvia on myös ihana yhdistelmä! Jos haluat vaihtelua, vaihda timjami salviaan.

Voit tehdä levitteen tehosekoittimen sijaan myös tehokkaalla sauvasekoittimella.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 161 kcal / 100 g
Energia 673 kJ / 100 g
Proteiini 3,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,3 g / 100 g
Rasva 14,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %