härkäpapukeitto Härkäpapukeitto ohje salty

Härkäpapukeitto

Valmista härkäpapukeitto näin:

  1. Liota papuja 1–2 tuntia vedessä, valuta.

  2. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää pavut, paloitellut perunat, purjon valkoinen osa ja valkosipulinkynnet. Hauduta hiljalleen 30–40 minuuttia.

  3. Soseuta keitto, lisää kerma ja mausta suolalla sekä pippurilla. Silppua pinnalle yrttejä ja tarjoa keitto  härkäpapuhummuksen  ja edellispäivän leivästä tehtyjen krutonkien kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 29 kcal / 100 g
Energia 119 kJ / 100 g
Proteiini 1,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,4 g / 100 g
Rasva 1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,9 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %