feta, lihapullat, tomaattikastikkeessa Feta-lihapullat tomaattikastikkeessa ohje salty

Feta-lihapullat tomaattikastikkeessa

Huom. Tässä 4hlö annoksen määrät.

Ota jauheliha jääkaappiin sulamaan noin vuorokausi ennen käyttöä.

400 g

(1 rs) karitsanjauhelihaa (pakaste)

2

Sekoita pankojauhot veteen ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha ja muna. Murenna feta. Lisää feta, sitruunankuoriraaste, minttu, tomaattipyree ja pippuri. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Pyöritä pulliksi kosteilla käsillä (noin 24 kpl). Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

1 dl

Pankojauhoja

2 dl vettä

400 g (1 rs) karitsanjauhelihaa (pakaste)

1 kpl kananmuna

150 g (1 pkt) fetajuustoa (luomu)

1 tl sitruunankuorta raastettuna (luomu)

2 rkl hienonnettua minttua

2 rkl tomaattipyreetä

1/4 tl mustapippuria rouhittuna

3

Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä juustokuminan ja korianterin kanssa. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, fondi, sitruunanmehu ja pippuri. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia. Lisää karitsapullat kastikkeeseen ja hauduta vielä 5 minuuttia.

1 kpl

sipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

1 rkl oliiviöljyä

1/4 tl juustokuminaa

1/4 tl jauhettua korianteria

500 g (1 tlk) paseerattua tomaattia

1 dl vettä

1 kpl liha-annosfondi

1 rkl sitruunanmehua

1/4 tl mustapippuria rouhittuna

4

Tarjoa feta-karitsapullat  gremolata-perunoiden  kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 107 kcal / 100 g
Energia 446 kJ / 100 g
Proteiini 8,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,9 g / 100 g
Rasva 6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %