gremolata, uuniperunat Gremolata uuniperunat ohje salty

Gremolata uuniperunat

Valmistus (Uuni 200°C) Huom. Tässä määrät  4hkö.

1

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Kääntele öljy ja suola perunoihin. Aseta perunat leivinpaperille pellille leikkuupinta ylöspäin. Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

1 kg

yleisperunoita (van gogh)

1 1/2 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

2

Kuori valkosipuli. Hienonna valkosipuli ja persilja. Pese sitruuna, raasta kuori (1 tl) ja purista mehua (1 rkl). Sekoita kaikki gremolatan ainekset kulhossa.

valkosipulinkynsi

1 kpl ruukku lehtipersiljaa

1 kpl sitruuna (luomu)

2 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

3

Lusikoi gremolata kypsien perunoiden päälle

Ravintosisältö / 100 g

Energia 114 kcal / 100 g
Energia 478 kJ / 100 g
Proteiini 1,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 14,3 g / 100 g
Rasva 5,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,6 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %