kaura, porkkanasämpylät, , viipukka, Kaura-porkkanasämpylät (Viipukka) ohje salty

Kaura-porkkanasämpylät (Viipukka)

Raasta porkkanat. Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää porkkanaraaste, siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Lisää pikkuhiljaa vehnä- ja sämpyläjauhot. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaksi. Kohota vedottomassa paikassa n. 45 min. Leivo sämpylöiksi. Paista 225 C kiertoilmalla n. 15 min. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 191 kcal / 100 g
Energia 803 kJ / 100 g
Proteiini 6 g / 100 g
Hiilihydraatti 33,3 g / 100 g
Rasva 2,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 1,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %