2 ½ dl maitoa tai vettä 25 g hiivaa ¾ dl sokeria 2 tl kardemummaa n. 7 dl vehnäjauhoja 75 g margariinia
Täyte: n. 600 g mustikoita 0,75 dl sokeria (0,5 dl perunajauhoja)
Voiteluun: kanamunaa
Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva.
Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma sekä jauhot ja viimeiseksi pehmeä rasva.
Alusta taikina tasaiseksi.
Ota taikinasta ¾ ja kauli uunipellin kokoiseksi levyksi.
Nosta levy leivinpaperin päälle pellille nousemaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota n. 45 minuuttia.
Kauli loppu taikina piirakan päälle tulevaa ristikkoa varten ohueksi levyksi ja jätä myös kohoamaan.
Sekoita keskenään mustikat ja sokeri. (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita jäisiin marjoihin 0,5 dl perunajauhoja).
Lisää kohonneelle pohjalle mustikkaseos. Tee kaulitusta taikinasta nauhat ja tee ristikot piirakan päälle.
Voitele munalla ja paista 200°C:ssa noin 20 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.