erittäin, hyvä, dal Erittäin hyvä dal ohje salty

Erittäin hyvä dal

Ohjeet

Kuumenna öljy keskikokoisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipulihake. Paista noin 8 minuuttia, aina ajoittain sekoitellen, kunnes sipuli on muuttunut kullanruskeaksi. Jos sipuli meinaa tarttua pannun pohjaan, lisää vähän vettä. 

Lisää seuraavaksi hienonnettu valkosipuli, inkivääri ja kurkuma. Jatka paistamista noin 3-4 minuutin ajan. 

Laita blenderiin tai sauvasekottimen kestävään astiaan sipulipaistos ja tomaattimurska. Pyöritä tahna tasaiseksi ja kumoa seos takaisin kattilaan. 

Lisää mukaan tomaattitölkin verran vettä (4dl). Lisää mukaan myös kookosmaito. Kuumenna seos kuplivaksi.

Huuhtele ruskeat ja punaiset linssit siivilässä juoksevan veden alla. Lisää ne mukaan paistokseen. Anna seoksen kuplia miedolla lämmöllä yhteensä noin 40-50 minuutin ajan, kunnes ruskeat linssit ovat pehmenneet kunnolla. Sekoittele aika ajoin, jotta paistos ei pala pohjaan. Jos rakenne on liian kiinteä tai dal alkaa kuplia hurjasti yli, lisää vähän kuumaa vettä, noin desilitran verran. 

Tarkista maku lopuksi. Lisää suolaa oman maun mukaan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 118 kcal / 100 g
Energia 490 kJ / 100 g
Proteiini 4,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 10,7 g / 100 g
Rasva 5,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %