Valmistelut:
Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Pese purjo ja leikkaa ohuiksi renkaiksi, myös vihreä osa sopii mukaan. Kuori ja pilko valkosipuli. Raasta juusto.
Paista purjo voissa/öljyssä pehmeäksi, lisää valkosipulisilppu mukaan.
Voitele uunivuoka ja lado sen pohjalle perunaviipaleita. Mausta suolalla, timjamilla ja valkopippurilla varovasti. Lisää puolet purjosta, osa juustoraasteesta sekä puolet sulatejuustosta kuutioina. Lado seuraava kerros perunoita, mausta ja päälle loput purjosta ja sulatejuustosta, osa juustoraasteesta. Lado vielä kerros perunoita päällimmäiseksi ja mausta.
Sekoita kasvisliemi ja vesi, kaada vuokaan. Ripottele päälle loput juustoraasteet ja peitä vuoka kannella tai foliolla. Anna hautua uunissa vähintään 2 tuntia, 175°C. Lopuksi kansi kannattaa ottaa pois paistoksen päältä, jotta päällimmäiset perunat saavat väriä. Anna ruuan seisahtaa hetki uunista oton jälkeen ennen nälkäisiä syöjiä.