Laita oliiviöljyä pannulle ja lisää siihen jauheliha (älä vielä kuumenna).
Silppua vihannekset hienoksi silpuksi silppurissa ja laita ne myös pannulle. Kuumenna ja sekoittele samalla jauhelihaa möyhentäen.
Kun jauheliha on kypsynyt lisää riisi ja sekoittele se joukkoon. Kaada 4 dl kuumaa vettä pannulle ja lisää fondit. Jatka sekoittelua keskilämmöllä. Lisää kuumaa vettä ja kerma sitä mukaan, kun nesteet imeytyvät ja lisää myös mausteet sekä tomaattipyree. Lisää loppuvaiheessa valkoviini. (Vettä voi imeytyä ja haihtua eri määrä joten tarkkaile itse, koska oma risottosi on sopivaa. Risotto on periaatteessa valmis, kun riisit ovat kypsiä. )
Muhita vielä hetken aikaa pannussa kannen alla.
Tarjoa vaikka salaatin, pinaatinlehtien ja minitomaattien kanssa ja pirskota päälle vinaigrettea ja koristele basilikaoliiviöljyllä. NAM!