artesaanileipä Artesaanileipä ohje salty

Artesaanileipä

  • Sekoita ainekset nopeasti.

  • Anna kohota 30 min. 

  • Nostele kulmat keskelle, paisko taikinaa muutaman kerran. Toista. 

  • Anna jälleen kohota 30 min. 

  • Toista kulmien nostelu keskelle ja taikinan mäiskiminen. 

  • Anna kohota 2 tuntia. 

  • Kumo jauhotetulle alustalle. Taita taikina puoliksi. Levitä siitä sitten suorakaide. Kääri suorakaide lyhyeltä sivulta tiiviiksi rullaksi. Nipistä sauma kiinni. Sujauta päädyt vuoan sisään ja nipistä saumat kiinni. 

  • Siirrä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna kohota 30 min. 

  • Voitele pinta vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

  • Leikkaa terävällä veitsellä muutama viilto pintaan.

  • Paista uunissa kannen alla 225 asteessa 25 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 259 kcal / 100 g
Energia 1084 kJ / 100 g
Proteiini 7,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 45,2 g / 100 g
Rasva 4,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,4 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %