Pilko sienet ja paista pannulla kunnes vesi on haihtunut. Lisää suola ja pippuri. Laita sienet odottamaan pekonin kanssa.
Hienonna valkosipuli (1-2 kynttä) ja salottisipulit (2 kpl). Kuullota ne paistinpannulla oliviöljyssä.
Keitä kanaliemi ja valkoviini yhdessä kiehuvaksi.
Lisää risottoriisi (5 dl) kuullottettujen sipulien joukkoon ja kuullota reilu 5 min. kunnes riisit ovat läpikuultavia.
Lisää sienet ja pekoni riisin joukkoon ja lisää kiehuvaa lientä niin, että riisit peittyvät. Lisää lientä vähitellen aina kun neste on haihtunut. Kypsennä risottoa n. 15-20 min, kunnes riisi on al dente ja koostumus puuroutunut.
Siirrä pannu kylmälle levylle ja lisää kuutioitu voi ja parmesaaniraaste. Sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.