sieni, pekonirisotto, ala, tuula Sieni-pekonirisotto ala Tuula ohje salty

Sieni-pekonirisotto ala Tuula

  1. Laita pekonit kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä syrjään. 
  2. Pilko sienet ja paista pannulla kunnes vesi on haihtunut. Lisää suola ja pippuri. Laita sienet odottamaan pekonin kanssa.

  3. Hienonna valkosipuli (1-2 kynttä) ja salottisipulit (2 kpl). Kuullota ne paistinpannulla oliviöljyssä.

  4. Keitä kanaliemi ja valkoviini yhdessä kiehuvaksi.

  5. Lisää risottoriisi (5 dl) kuullottettujen sipulien joukkoon ja kuullota reilu 5 min. kunnes riisit ovat läpikuultavia.

  6. Lisää sienet ja pekoni riisin joukkoon ja lisää kiehuvaa lientä niin, että riisit peittyvät. Lisää lientä vähitellen aina kun neste on haihtunut. Kypsennä risottoa n. 15-20 min, kunnes riisi on al dente ja koostumus puuroutunut.

  7. Siirrä pannu kylmälle levylle ja lisää kuutioitu voi ja parmesaaniraaste. Sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 113 kcal / 100 g
Energia 474 kJ / 100 g
Proteiini 4 g / 100 g
Hiilihydraatti 10,4 g / 100 g
Rasva 4,8 g / 100 g
Alkoholi 1,4 g / 100 g
Sokeri 0,4 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %