uunikasvikset, balsamicolla Uunikasvikset balsamicolla ohje salty

Uunikasvikset balsamicolla

Valmistele kasvikset pesemällä perunat ja porkkanat, kuorimalla sipulit. Halutessasi voit kuoria myös perunat ja porkkanat, mutta itse tykkään vain pestä ne huolellisesti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa kasvikset lohkoiksi ja pane ne isoon kulhoon. Ota huomioon, että mitä isompia lohkoja teet, sitä kauemmin kasvisten kypsyminen kestää. Sekoita joukkoon valkosipuli, öljy, balsamico ja mausteet niin, että kasvikset maustuvat kauttaaltaan. Levitä kovat kasvikset (perunat, porkkanat, bataatit) leivinpaperilla peitetylle pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 min. Lisää loput kasvikset ja paista toiset 10 min. tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kääntele kerran paistamisen aikana.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 66 kcal / 100 g
Energia 277 kJ / 100 g
Proteiini 2,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 6 g / 100 g
Rasva 3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,4 g / 100 g
Suola 1,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %