paras, uunilohi Paras uunilohi ohje salty

Paras uunilohi

Vaihe  1Kuumenna uuni 175°C:een. Vuoraa suuri uunipelti foliolla ja sitten folio leivinpaperilla jotta sitruunaviipaleet eivät pääse kosketuksiin folion kanssa. Asettele sitruunaviipaleet tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin keskelle.

Vaihe  2Mausta lohi suolalla ja pippurilla ja aseta sitruunaviipaleiden päälle.

Vaihe  3Vatkaa pienessä kulhossa valkosipuli, voi, hunaja, timjami ja oregano tasaiseksi sekoitukseksi. Kaada seos lohen päälle, taita sitten leivinpaperi ja folio lohen päälle nyytiksi.

Vaihe  4Paista lohta, kunnes se on sopivankypsää ja liha irtoaa helposti haarukalla, noin 25 minuuttia. Älä ylikypsennä.

Vaihe  5KuumennA grillivastus ja voit halutessasi grillata lohta, tarkkaillen sitä tarkasti, kunnes se on ruskistunut paikoin, 4–6 minuuttia.

Viimeistele tuoreella lehtipersiljalla.

 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 155 kcal / 100 g
Energia 648 kJ / 100 g
Proteiini 13,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,8 g / 100 g
Rasva 10,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,6 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %