kuorineen, paistetut, perunat Kuorineen paistetut perunat ohje salty

Kuorineen paistetut perunat

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne sitten haluamasi kokoisiksi. Heitä perunat kylmällä vedellä täytettyyn kattilaan ja nakkaa perään reilusti suolaa.

– Et tule syömään kaikkea tuota suolaa, mutta veden pitää olla supersuolaista, jotta perunat imevät siitä makua itseensä, Scheck selittää videoklipillä.

Kiehauta vesi ja keitä perunoita noin 10–15 minuuttia. Valuta vesi pois kattilasta ja painele perunoita hieman lusikan avulla lyttyyn, jolloin niistä tulee uunissa paahdettaessa vielä hieman rapeampia.

Siirrä perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele päälle oliiviöljyä. Scheck vinkkaa, että jos sinulla sattuu oleman ankanrasvaa, se sopii täydellisesti perunoiden paahtamiseen.

Scheck maustaa perunat tuoreella rosmariinilla, Cajun-mausteseoksella, merisuolahiutaleilla, sellerisuolalla, paprikajauheella, valkosipulijauheella, mustapippurilla ja cayennepippurilla.

Kun perunat ovat kauttaaltaan ja ohuesti öljyn ja mausteiden peitossa, paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 15–25 minuuttia. Perunoita kannattaa käännellä pari kertaa paiston aikana. Kun ne näyttävät 90-prosenttisesti valmiilta, käännä lämmöt pois ja anna perunoiden muhia uunissa vielä 10 minuuttia.

Scheckin mukaan perunoiden jättäminen jälkilämmölle uuniin on hänen äitinsä kikka saada perunat maistumaan entistä paremmalta.

– Havaitsimme vahingossa, että tämä on oiva tapa saada niistä entistä rapeampia. Äitini teki perunat hieman ennakkoon ja jätti ne uuniin, etteivät ne kylmene, Scheck kertoo.

Ripottele valmiiden perunoiden päälle vielä hieman tuoreita yrttejä, kuten tilliä ja persiljaa ja käy kiinni.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 82 kcal / 100 g
Energia 345 kJ / 100 g
Proteiini 1,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 12,4 g / 100 g
Rasva 2,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,5 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %