kanaa, riisillä, ja, vihanneksilla Kanaa riisillä ja vihanneksilla ohje salty

Kanaa riisillä ja vihanneksilla

RIISIIN

2 kuppia (360 g) kuivaa basmatiriisiä

2 rkl (28 g) voita

1 tl (3 g) valkosipulijauhetta

1 tl (3 g) sipulijauhetta

0,5 tl (1,5 g) kuminaa

0,25 tl (1 g) kurkumaa

0,5 tl (3 g) suolaa

KANALLE 

3 lb (1400 g) kanan rintafilee 

2,5 rkl (37,5 g) öljyä

2 rkl (30 g) sitruunamehua

2 tl (6 g) kuminaa

2 tl (6 g) valkosipulijauhetta

2 tl (6 g) sipulijauhetta

2 tl (3 g) savupaprikajauhetta

1 tl (3 g) kanelia

1,5 tl (9 g) suolaa

1 tl (2 g) pippuria

 VIHANNIKSILLE

1 pieni punasipuli (100 g)

1 (300 g) iso kurkku (englantilainen kurkku)

3 (300 g) Roma-tomaattia

8 oz (230g) salaattia

1 rkl (15 g) oliiviöljyä

2 rkl (30 g) etikkaa

 VALKOISEEN KASTIKKEESEEN

 0,5 cup (100 g) majoneesia

0,67 cup (150 g) rasvatonta kreikkalaista jogurttia

1 tl (5 g) sitruunamehua

1 tl (3 g) valkosipulijauhetta

(30 g) vettä koostumuksen säätämiseen

suolaa maun mukaan

 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 143 kcal / 100 g
Energia 602 kJ / 100 g
Proteiini 11,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 10,3 g / 100 g
Rasva 5,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,9 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %