Ruskista jauheliha (tai kasviproteiini) ja valkosipuli pannulla rypsiöljyssä. Mausta topakasti suolalla, pippurilla ja jeeralla – valkosipuli on olennainen osa keiton makumaailmaa, samoin jeera.
Kun liha on ruskistunut, kaada kattilaan tomaattimurska ja sellerinpalat. Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä.
Lisää valutetut ja huuhdellut pavut. Kuumenna kiehuvaksi.
Mausta keitto chilillä, paprikajauheella ja sokerilla – määriä on mahdoton antaa, koska keitto on aina hieman erilainen. Pohdi makumaailmaksi vaikkapa parasta maistamaasi tacoa, tai ota mielikuva jostain hyvästä intialaisesta soosista, joka tuntuu leukaperissä saakka.
Anna kiehua noin 20 minuuttia ahkerasti maistellen.
Viimeistele keitto korianterilla. Tarjoa leivän kanssa.