intialainen, dal, , sasu, Intialainen dal (Sasu) ohje salty

Intialainen dal (Sasu)

Keitä linssit ja porkkanat: Yhdistä linssit, vesi ja porkkanakuutiot isossa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja anna hautua 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. Kuori vaahto pois pinnalta.

  1. Valmista tadka vihanneksilla: Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Lisää öljy, sipuli, valkosipuli, inkivääri, chili, paprika ja selleri. Lisää ripaus suolaa ja paista pehmeäksi, noin 5–7 minuuttia.

  2. Lisää mausteet ja tomaatit: Lisää curryjauhe, sinapinsiemenet, korianteri ja kumina. Paista 60 sekuntia, lisää tomaatit ja kypsennä 7 minuuttia, kunnes tomaatti on kastikemainen.

  3. Yhdistä: Kaada tadka linssien ja porkkanoiden joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää lopuksi pinaatti ja anna sen kutistua kevyesti.

  4. Tarjoile: Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa basmati-riisin kanssa.

 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 48 kcal / 100 g
Energia 200 kJ / 100 g
Proteiini 2,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,1 g / 100 g
Rasva 0,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %