jugurttikakku, ks Jugurttikakku KS ohje salty

Jugurttikakku KS

  1. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

  3. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset, jogurtti ja ruokasooda tasaiseksi.

  4. Lisää valkuaisvaahto varovasti nostellen seokseen.

  5. Voitele 20 cm irtopohjavuoka ja laita leivinpaperi pohjalle.

  6. Kaada taikina vuokaan.

  7. Paista 175 °C noin 30 min.

  8. Sammuta uuni, raota luukkua ja anna olla 20 min jälkilämmöllä.

  9. Jäähdytä ja laita jääkaappiin 2 tunniksi.

  10. Tarjoile esimerkiksi kermavaahdon kanssa. Vuoka (pentik)1156g

Ravintosisältö / 100 g

Energia 126 kcal / 100 g
Energia 524 kJ / 100 g
Proteiini 7 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,6 g / 100 g
Rasva 7,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,6 g / 100 g
Suola 1,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %