pehmeät, sämpylät Pehmeät sämpylät ohje salty

Pehmeät sämpylät

Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleisiin. Lämmitä vesi hiukan kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kaurahiutaleet veteen.

Lisää hunaja ja suola.

Lisää 3 dl jauhoja ja sitten rypsiöljy. Sekoita hieman.

Lisää loput jauhot. Voit sekoittaa isolla lusikalla. Taikina saa olla löysää, ja vaivatessa tarttuisi hieman käsiin, mutta voit toki käyttää käsiäkin jos taikina ei tunnu sekoittuvan/vaivaantuvan lusikalla.

Laita kasoiksi leivinpaperille uunipellille. Taputtele jauhotetuin käsin leipäsiksi. n 1,5 cm. korkeiksi.

Anna kohota liinan alla 30 min. Lämmitä uuni +225 asteeseen.

Paista uunin keskitasolla n. 12 min.

Uunista otettuasi laita liina valmiiden sämpyläisten päälle jotta pysyvät pehmeinä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 221 kcal / 100 g
Energia 920 kJ / 100 g
Proteiini 7,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 33,3 g / 100 g
Rasva 5,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,2 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %