kasvisgratiini Kasvisgratiini ohje salty

Kasvisgratiini

Kiehauta parsakaalit ja kukkakaalit kasvisliemellä maustetussa vedessä (itselläni oli pakasteet Lidlistä). 4 dl vettä ja 1 kuutio. Älä heitä keitinvettä hukkaan. Sipuli lohkoiksi ja tomaatit viipaleiksi. Sekoita keskenään jogurtti, kerma ja juustoraaste. Laita vuoan pohjalle ja kaada keitinvesi päälle. Mausta suolalla, mustapippurirouheella ja pienellä määrällä rakuunaa. Lohkotut sipulit nätisti kaalien väleihin ja tomaattiviipaleet päälle, tässä on kiva käyttää myös kokonaisia kirsikkatomaatteja. Ripaus pippurirouhetta ja suolaa, ja päällimmäiseksi levitetään jugurtti-juusto-liisteri. Uuni 200 ja n. 40 min. Kun pinta on kivasti ottanut väriä ja vähän rapsakoitunut, on valmis. Anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 65 kcal / 100 g
Energia 271 kJ / 100 g
Proteiini 4 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,5 g / 100 g
Rasva 3,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,3 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %