kaalipata Kaalipata ohje salty

Kaalipata

Vesi kiehumaan kuutioiden kanssa. Mausta myös meiramilla. Pilko kaali, porkkanat ja sipulit, laita muhimaan veteen. Paahda pannulla jauheliha ja mausta reilusti. Cayannepippuri tai chilijauhe, mustapippurirouhe, paprikajauhe, suola, maustepippuri jauhettuna ja valkosipulijauhe. Kun kaalit on kiehuneet tasaisella lämmöllä noin 1 tunti, lisää jauheliha ja anna muhia vielä 15 min.

Kuuman lautasellisen päälle laitan kökön turkkilaista jogurttia, tuorejuustoa tai raejuustoa. Puolikatkin sopii ihanasti.

Teen tätä aina julmetun satsin kerralla koska keittämiseen menee aikaa, sitten pakkaan tätä pakastimeen annoksiksi ja saan sieltä nopsaan hätävararuoan kun on niin hirveä nälkä että meinaa sortua pikaruokaan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 41 kcal / 100 g
Energia 171 kJ / 100 g
Proteiini 3,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,1 g / 100 g
Rasva 1,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %