Ainekset 28 cm pannuun Resepti otettu reseptitaivaasta Pizzapohjan valmistus Kiehauta vettä vedenkeittimessä. Kaada vedestä puoli desiä monitoimikoneen kulhoon ja kylmät maidot perään. Näin saat näppärästi tarpeeksi lämmintä nestettä, johon sekoitetaan kuivahiiva, sokeri ja suola. Anna hiivan aktivoitua muutama minuutti. Voit sillä välin valmistella tomaattikastiketta.
Kun hiiva on saanut hetken olla, lorauta reippaasti oliiviöljyä sekaan ja hiukan jauhoja. Laita kone pyörimään (toki voit tehdä pizzapohjan myös käsin vaivaamalla, mutta onhan se työläämpi). Lisää jauhoja vähän kerrallaan niin, että taikinasta tulee valuvan löysää. Ota korkeareunainen uunin kestävä pannu, siihen reipas oliiviöljy ja kumoa taikina pannuun. Jätä kohoamaan liinan alle lämpimään.
Rapeapohjaisen pannupizzan salaisuus on siinä, että täytteet ovat ”kuivia”, eli ylimääräinen vetisyys niistä täytyy saada pois. Keitä kastike kunnolla kasaan. Jos käytät paseerattua tomaattia, niin sitäkin voi kiehauttaa hetken. Valuta ananaspalat huolella.
Pizzapohja kohoaa noin puolessa tunnissa. Voit hiukan paistolastalla (käsin voi olla turhan tahmeaa) levitellä pizzapohjaa, jos se ei yllä reunoihin asti. Levitä tomaattikastike pohjan päälle, mutta jätä pari senttiä reunoista puhtaaksi.