(resepti Hs.fi)
VALMISTUSAIKA 40 MIN
1 prk (285 g) kypsiä mustapapuja
1½ dl (noin 14 kpl) taateleita
½ dl mantelimaitoa
2 kananmunaa
2 rkl hunajaa
½ dl mantelijauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ dl mantelirouhetta
½ tl jauhettua vaniljaa
½ tl chilirouhetta
¼ tl suolaa
Pinnalle:
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
Kaada mustapavut tölkistä siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta ylimääräinen vesi pois papujen joukosta.
Kaada pavut, taatelit ja mantelimaito kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekottimella. Lisää joukkoon kananmunat ja hunaja. Soseuta sileäksi.
Sekoita mantelijauhot, kaakaojauhe, mantelirouhe, jauhettu vanilja, halutessasi ripaus chilirouhetta ja suola keskenään kulhossa. Sekoita taikinan joukkoon.
Levitä taikina 20 cm x 25 cm:n kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Siivilöi jäähtyneen leivonnaisen pinnalle runsaasti tummaa kaakaojauhetta, ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa lisänä esimerkiksi vaniljarahkaa.