Ainekset
3 kpl pienehköä bataattia
1 rkl Primadonna oliiviöljyä
½ tl Kania suolaa
½ tl Kania mustapippuria
Täyte
½–1 dl Milbona ruoka- tai kuohukermaa
2 rkl Milbona voita
1 pkt/180 g Petit Chébra vuohenjuustoa
¼ tl Kania suolaa
¼ tl Kania mustapippuria
tuoretta timjamia
Valmistus
Pese bataatit ja kuivaa niiden pinta. Halkaise bataatit pituussuunnassa kahtia ja nosta puolikkaat uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin.
Sipaise pinnoille hieman öljyä ja ripottele suolaa sekä mustapippuria.
Kypsennä bataatteja 200 asteessa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys veitsen kärjellä.
Koverra bataattien sisus lusikalla kulhoon ja soseuta sähkövatkaimella. Lisää mukaan kerma, voi, vuohenjuusto paloina ja mausteet. Sekoita sose kuohkeaksi.
Lusikoi täyte takaisiin bataattien kuoriin ja pane hetkeksi uuniin lämpenemään.
Koristele bataatit timjamisilpulla ja tarjoa karitsanpaistin kera.
Vinkki: Tarjoile vuohenjuustotäytteiset bataattiveneet karitsanpaistin tai kanan kera.