munakoiso, punajuuripaistos Munakoiso-punajuuripaistos ohje salty

Munakoiso-punajuuripaistos

Viipaloi munakoisot sentin siivuiksi. Levitä palat leivinpapereiden päälle ja ripottele paloille suolaa. Jätä itkettymään noin puoleksi tunniksi. Kuori ja viipaloi punajuuret. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne tilkassa oliiviöljyä. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna kastikkeen hautua hetki kannen alla. Huuhtaise suolat pois munakoisoviipaleista. Taputtele viipaleet kuiviksi talouspaperilla. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa ja paista punajuuri- ja munakoisoviipaleita muutaman minuutin ajan per puoli, kunnes ne pehmentyvät ja saavat kauniin värin.

Kokoa ruoka: laita laakean uunivuoan pohjalle kerros munakoiso- ja punajuuriviipaleita, kerros tomaattikastiketta, kerros mozzarellaviipaleita, toista 2-3 kerrosta ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla. Anna ruuan vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal / 100 g
Energia 407 kJ / 100 g
Proteiini 4,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,1 g / 100 g
Rasva 6,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,9 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %