makhni, dal, , mustat, linssi, , tomaattipyree, , mausteet, , sipuli, , voi, Makhni Dal (mustat linssi, tomaattipyree, mausteet, sipuli, voi) ohje salty

Makhni Dal (mustat linssi, tomaattipyree, mausteet, sipuli, voi)

240 g kokonaisia mustia linssejä (poista roskat, huuhtele ja liota vähintään 3 tuntia) 1 litra vettä 10 g valkosipulia 15 g tuoretta inkivääriä 180 g tomaattipyreetä 1/2 - 1 tl punaista chilijauhetta 2 vihreää chiliä kokonaisena suolaa maun mukaan 1/2 sipuli kuorittuna ja paloiteltuna 50 ml kevytkermaa 1 tl garam masalaa kourallinen tuoretta korianteria

  1. Valuta linssit ja heitä liotusvesi pois. Keitä veden kanssa 1 tunti.

  2. Valmista tahna valkosipulista ja puolesta inkivääristä. Raasta/Leikkaa loppu inkivääri hienoiksi pitkiksi suikaleiksi.

  3. Kun linssit ovat kypsiä lisää kattilaan tomaattipyree, chilijauhe, vihreät chilit, suola, valkosipuli-inkivääritahna. Sekoita hyvin ja kypsennä vielä 30 min. Sekoita useasti.

  4. Lämmitä voi paistinpannussa. Kuulluta sipulia ja inkiväärisuikaleita n. 4-5 min, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Sekoita linssien joukkoon yhdessä kevytkerman ja garam masalan kanssa.

  5. Kypsennä vielä minuutin ajan, koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 75 kcal / 100 g
Energia 314 kJ / 100 g
Proteiini 4,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,4 g / 100 g
Rasva 2,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %