240 g kokonaisia mustia linssejä (poista roskat, huuhtele ja liota vähintään 3 tuntia) 1 litra vettä 10 g valkosipulia 15 g tuoretta inkivääriä 180 g tomaattipyreetä 1/2 - 1 tl punaista chilijauhetta 2 vihreää chiliä kokonaisena suolaa maun mukaan 1/2 sipuli kuorittuna ja paloiteltuna 50 ml kevytkermaa 1 tl garam masalaa kourallinen tuoretta korianteria
Valuta linssit ja heitä liotusvesi pois. Keitä veden kanssa 1 tunti.
Valmista tahna valkosipulista ja puolesta inkivääristä. Raasta/Leikkaa loppu inkivääri hienoiksi pitkiksi suikaleiksi.
Kun linssit ovat kypsiä lisää kattilaan tomaattipyree, chilijauhe, vihreät chilit, suola, valkosipuli-inkivääritahna. Sekoita hyvin ja kypsennä vielä 30 min. Sekoita useasti.
Lämmitä voi paistinpannussa. Kuulluta sipulia ja inkiväärisuikaleita n. 4-5 min, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Sekoita linssien joukkoon yhdessä kevytkerman ja garam masalan kanssa.
Kypsennä vielä minuutin ajan, koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa.