kesäkurpitsalasagne Kesäkurpitsalasagne ohje salty

Kesäkurpitsalasagne

Hienonna sipuli (1 iso)  ja sellerit (2 vartta). Raasta porkkanat ( 2. . Leikkaa kesäkurpitsat ( 3. noin puolen sentin paksuiksi pitkiksi siivuiksi. Paista sipulia, selleriä ja porkkanaa pannulla öljyssä (2 rkl) keskilämmöllä, niin että kasvikset pehmenevät hieman. Lisää tomaattimurska, raejuusto ja kasvisliemikuutio. Sekoita tasaiseksi. Anna muhia muutaman minuutin ajan. Lisää juustokerma, sekoita tasaiseksi ja anna muhia muutama minuutti. Mausta mustapippurilla, ja lisää suolaa tarvittaessa. Voitele vuoka öljyllä (1 rkl). Laita kastiketta vuuan pohjalle niin, että pohja peittyy. Lado kesäkurpitsaviipaleet pohjan peitteeksi. Lisää reilusti kastiketta niin, että kesäkurpitsasiivut peittyvät. Ripottele hieman juustoraastetta. Lado uusi kerros kesäkurpitsaa, kastiketta ja juustoa. Lado vielä päällimmäinen kerros kesäkurpitsasiivuja ja loput kastikkeet sekä juusto. Paista lasagnea uunissa 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 58 kcal / 100 g
Energia 241 kJ / 100 g
Proteiini 3,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,1 g / 100 g
Rasva 3,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,6 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %