vadelmafocaccia, , k, ruoka, fi, Vadelmafocaccia (k-ruoka.fi) ohje sweet

Vadelmafocaccia (k-ruoka.fi)

Ainekset 10 annosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää (suola 1 tl), hunaja ja kardemumma.

Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa öljy. Oliiviöljyn sijaan voi käyttää esim. kookosöljyä.

Vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota n. 20 min.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Painele ilmakuplat taikinasta. Taputtele taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Painele taikinaan sormella kuoppia. Pane kuoppiin pakastevadelmia. (Nostele pinnalle voinokareita.)

Paista 200 C uunissa alatasolla n. 30 min.

Tarjoa vadelmafocaccia aamiais- tai välipalaleipänä tai esimerkiksi briejuuston kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 225 kcal / 100 g
Energia 940 kJ / 100 g
Proteiini 5,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 34,8 g / 100 g
Rasva 6,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,2 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %