lammasta, rogan, josh Lammasta Rogan Josh ohje salty

Lammasta Rogan Josh

800 g luutonta lampaan lapaa 2,5 cm kuutioina 2 keskikokoista sipulia silputtuna 1 tuore punainen chili ohuina renkaina peukalon kokoinen pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna pieni nippu tuoretta korianteria maapähkinä- tai kasvisöljyä pala voita 4 laakerinlehteä merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria 2 rkl balsamietikkaa 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa (8 dl kanalientä) 1/2 tlk Patak's Rogan Josh Cyrrytahnaa 2 kourallista punaisia linssejä 200 g ruokajogurttia

  1. Nypi puolet korianterinlehdistä ja pane sivuun. Silppua loput korianterista varsineen.

  2. Pane iso paistokasari keskilämmölle tai kuumalle lämmölle ja lisää pari lorausta öljyä ja voi. Paista sipulia, chiliä, inkivääriä, korianterisilppua ja laakerinlehtiä 10 min, kunnes sipuli pehmenee ja ruskistuu. 

  3. Lisää lampaanliha sekö ripaus suolaa ja pippuria kunnes lihakuutiot ruskistuvat kevyesti. Lisää balsamietikka ja 2 minuutin kuluttua tomaattimurska, kanaliemi (aloita 3 dl) sekä currytahna. Sekota joukkoon linssit.

  4. Kuumenna kiehuvaksi, alenna sitten lämpöä ja hauduta pataa kannen alla noin 1 tunti. Jos pata näyttää liian kostealta, keitä ilman kantta vielä muutama minuutti.

  5. Kun liha on täysin kypsää, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja pippuria. Tarjoile ruokajogurtin kanssa.   Lähde Jamie Oliver Jamien Ruokavallankumous readme.fi Lammas Rogan Josh

Ravintosisältö / 100 g

Energia 92 kcal / 100 g
Energia 386 kJ / 100 g
Proteiini 8,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,1 g / 100 g
Rasva 3,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %