kaali, porkkanalatikko Kaali-porkkanalatikko ohje salty

Kaali-porkkanalatikko

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli öljy/voi seoksessa, mausta suolalla. Keitä kaali, porkkana ja riisi lihaliemessä melkein kypsäksi. Kaada liemi kuuman kestävään astiaan. Sekoita jauhelihaseos kaali-porkkansa-riisi seos keskenään. Mausta suolalla ja meiramilla ja muilla haluamallasi mausteilla. (Huomioi, että mukaan laitettavassa lihaliemessä on jo suolaa) Kaada seos uunivuokaan. Kaada päälle keittoliemi niin, että ainekset jäävät melkein nesteen peittoon.  Valuta päälle raitoina 1 rkl siirappia. Kypsennä uunissa 225 C noin tunti. Laske lämpötila 125-150 ja anna muhia vielä sielä noin tunti. Tarjile puolukkahillon kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 68 kcal / 100 g
Energia 282 kJ / 100 g
Proteiini 4,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,7 g / 100 g
Rasva 3,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,8 g / 100 g
Suola 1,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %