inkiväärisitruunahunajatahna InkivääriSitruunaHunajaTahna ohje salty

InkivääriSitruunaHunajaTahna

Ainekset 34 annosta

Yksi rkl painaa 20g

Ainekset

2 suurta sitruunaa, älä kuori

1/2 inkiväärinjuuri

2 dl luomutuotettua mehiläishunajaa (noin 8 ruokalusikallista)

Valmistusohjeet

Pese sitruunat hyvin vedellä ja etikalla, sillä tämä desinfioi niiden kuoren ja poistaa kaikki bakteerit ja hyönteismyrkkyjen jäämät. Suosi luomusitruunoita, sillä niissä on huomattavasti vähemmän haitallisia kemikaaleja. Sitruunat käytetään kuorineen, sillä suuri osa sitruunan ravintoaineista, kuten C-vitamiini, sijaitsee sen kuoressa.

Pese inkivääri hyvin, kuori ja leikkaa pieniksi siivuiksi. Kaada tehosekoitimeen paloitellun sitruunan kera. Lisää hunaja viimeiseksi ja soseuta tasaiseksi.

Kun sekoitus on valmis, kaada lasitölkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Jos säilytät sekoitusta jääkaapissa pitkän aikaa, hunaja voi alkaa kristallisoitua. Hunajan voi pehmittää lämmittämällä seosta vesihauteessa ennen nauttimista.

Käyttö: Yli 13-vuotiaat voivat nauttia ruokalusikallinen 20g päivässä. Pienempien lasten (yli 1-vuotiaiden) tulisi nauttia vain teelusikallinen päivässä oireiden lievittämiseen. Voit sekoittaa lusikallisen seosta teehen, kuumaan veteen tai muihin kuumiin juomiin.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 161 kcal / 100 g
Energia 674 kJ / 100 g
Proteiini 0,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 36,5 g / 100 g
Rasva 0,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 34,6 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %