sitruunapasta Sitruunapasta ohje salty

Sitruunapasta

Valmistelut: Kuori ja hienonna 4-5 salottisipulia. Pese ja raasta sitruunan kuori. Raasta pecorino hienoksi raasteeksi. Keitä n. puoli pkt täysjyväspagettia paketissa olevan ohjeen mukaan. Paino keitettynä n. 500 g

Valmista kastike spagetin kiehuessa.  Kuullota sipulit pannulla flora juokseva rasvassa. Lisää pippurikerma, kukkura-maustemitallinen merisuolaa ja raastettu sitruunan kuori (n. 1-2 tl) ja purista joukkoon n. 2 tl sitruunamehua. Lisää  mehu ja kuoriraaste pienissä erissä maustellen omaan makuun sopivaksi. Lisää pastan keitinvettä n. 0,5 dl. Anna kiehua kasaan miedolla lämmöllä n. 5 min.

Valuta spagetista vesi ja siirrä takaisin kattilaan. Lisää kastike spagetin joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lisää pecorinoraaste lopuksi. Voit säästää osan raasteesta annoksen päälle ripoteltavaksi. Laita pasta tarjolle ja koristele reilusti basilikan lehdillä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 144 kcal / 100 g
Energia 601 kJ / 100 g
Proteiini 4,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 15,2 g / 100 g
Rasva 6,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %