7 dl kasvislientä 40 g villiriisiä 115 g bulgria 115 g kvinoaa 2 kesäkurpitsaa vinosti viipaloituna 4 kevätsipulia pitkittäin halkaistuna 4 rkl oliiviöljyä puolikkaan sitruunan mehu 1 tl kuminansiemeniä karkeasti murskattuna 25 g tuoretta silopersiljaa suolaa ja pippuria
Kastike puolikkaan luomusitruunan mehu ja kuori hienoksi raastettuna 1 limetin mehu ja kuori hienoksi raastettuna 1 tl juoksevaa hunajaa
Valmistus
Huuhdo kvinoa kuumalla vedellä. Kiehauta kasvisliemi kattilassa, lisää riisi ja hauduta sitä 5 minuuttia. Lisää bulgurvehnä ja hauduta vielä 5 minuuttia. Lisää kvinoa ja hauduta 10-12 minuuttia tai kunnes jyvät ovat pehmeitä. Valuta ainekset, kaada liemi pois ja siirrä riisi, bulguuri ja kvinoa kulhoon.
Kastike: Pane sitruunan ja limetin mehu ja kuoriraaste kulhoon, hunaja ja 2 rkl oliiviöljyä hillopurkkiin, lisää maun mukaan suolaa ja pippuria, kierrä kansi kiinni ja ravista hyvin. Valuta kastike riisin, bulgurin ja kvinoan päälle, sekoita varovasti ja anna jäähtyä.
Sekoita sillä välin kesäkurpitsat, jäljellä olevat kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja sitruunamehu sekä juustokuminansiemenet yhteen ja lisää hiukan suolaa ja pippuria. Grillaa kesäkurpitsat pöytägrillissä ja laita kannelliseen astiaan lepäämään.
Esilämmitä parilapannu kuumaksi ja paista siinä kevätsipuleita 1-2 minuuttia. Siirä jäähtymään kesäkurpitsojen kanssa.
Jaa riisi, bulguuri ja kvinoa neljälle lautasella ja kaada päälle paahdetut kasvikset. Koristele silopersiljalle ja tarjoile.
Lähde Sara Lewis Salaattibaari Gummerrus