ny, timesin, hampurilaissämpylät NY Timesin hampurilaissämpylät ohje salty

NY Timesin hampurilaissämpylät

Ainekset 8 annosta

Lämmitä maito-vesiseosta hieman, sekoita joukkoon hiiva ja sokeri. Anna seistä noin 5 minuuttia, kunnes seos alkaa kuplia. Sekoita keskenään jauhot ja suola. Lisää jauho-suola seos sekä kevyesti vatkattu kananmuna sekä voisula maitoseoksen joukkoon. Vaivaa yleiskoneella pienellä nopeudella reilu 5 minuuttia tai käsin noin 10 minuutin ajan. Kohota taikinaa liinalla peitetyssä kulhossa noin 2 tunnin ajan (kunnes taikina on noussut kaksinkertaiseksi). Leivo 8 sämpylää. Kohota liinan alla vielä reilu tunti. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista noin 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 233 kcal / 100 g
Energia 975 kJ / 100 g
Proteiini 6,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 41,6 g / 100 g
Rasva 3,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %