parsa, kermakastike, pastalle Parsa-kermakastike pastalle ohje salty

Parsa-kermakastike pastalle

450 g nippu vihreää parsaa 170 ml kuohukermaa 2 valkosipulinkynttä kuorittuna 50 g parmesaania, puolet raasteena ja puolet lastuina 250 g tagliatelle tuorepastaa

  1. Poista parsasta sekä puumainen tyvi että päässä oleva nuppu. Pidä nuput ja varret erillään. Lämmitä kerma ja valkosipuli kiehuvaksi pienessä kasarissa, poista lämmöltä ja laita sivuun.

  2. Keitä varsia kiehuvassa vedessä 4-5 minuuttia kunnes kypsiä. Valuta ja siirrä samaan astiaan parmesaaniraasteen ja kerman kanssa. Soseuta sauvasekoittimella.

  3. Keitä pasta ohjeen mukaan, lisää parsan nuput 2 min ennen keittoajan päättymistä. Lämmitä samalla kerma-parsaseos. Valuta pasta ja yhdistä kerma-parsaseokseen. Tarjoa parmesaanilastuilla koristeltuna.

    Lähde  BBC Good Food Magazine, May 2007

Ravintosisältö / 100 g

Energia 178 kcal / 100 g
Energia 746 kJ / 100 g
Proteiini 5,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 16,3 g / 100 g
Rasva 9,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %