polentakakku Polentakakku ohje sweet

Polentakakku

250 g voita/leivontamargariinia 250 g sokeria (ruokokidesokeria jos on) 4 isoa munaa 140 g polenta 200 g vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 appelsiinin mehu ja raastettu kuori (ota 100 ml mehua erilleen)

100 ml appelsiinimehuja 100 g sokeria

  1. Uuni 160 astetta. Vuoraa 23cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sekoita kuivat aineet yhteen. Vatkaa voita ja sokeria kunnes vaaleaa ja ilmavaa. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää kuivat aineet hyvin sekoittaen, appelsiinin kuori ja tähän tarkoitukseen varattu mehu.

  2. Siirrä sekoitus vuokaan, levitä tasaisesti ja paista ainakin 45 minuuttia (minulla meni

  3. kunnes kakkuun työnnettyyn tikkuun ei tartu enää mitään. Anna kakun jäähtyä.

  4. Keitä appelsiinimehusta ja sokerista siirappi (noin 5 min) ja anna jäähtyä. Valuta siirappi vähän kerrallaan kakun päälle. Tarjoa situunajäätelön kanssa.

    Lähde  BBC Good Food Magazine, September 2009

Ravintosisältö / 100 g

Energia 351 kcal / 100 g
Energia 1465 kJ / 100 g
Proteiini 4,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 44,6 g / 100 g
Rasva 16,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 27,1 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %